Nya recept till bakning?
Har du ett recept att dela med dig av kanske?
Syrran ska få komma hem idag och tyckte att jag kunde baka något åt henne.
Funderar på nån långpannegrej så kan vi ta hälften var.;-)
Om det ska vara i långpanna gillar jag en sort som finns i Sju sorters kakor och heter Syltrutor. De har lingonsylt men jag brukar ta hallon. Hojta till om du är intresserad och inte har den boken! :)
Tack för tipset! Jag har några såna böcker och har faktiskt bakat dem med både hallon och lingon! Var dock längesen jag gjorde det nu.;-)
Behöver inte vara långpannerecept bara det är något att baka, även matbröd!
Cheesecakemuffins är min absoluta favorit.
Jordgubbs- och cheesecakemuffins
Till ca 7 stora eller 12 mindre muffins:
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
125 gram rumsvarmt smör
1 ¾ dl strösocker
2 ägg
1 ¼ dl mjölk
150 g jordgubbar
½ dl strösocker
1 ½ msk maizena majsstärkelse
Cheesecakefyllning:
200 g philadelphiaost
¾ dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1.Sätt ugen på 180 grader.
2.Cheesecakefyllning: Rör ihop ingredienserna.
3.Blanda vetemjöl och bakpulver i ett litermått, rör om med vanlig gaffel.
4.Vispa smör och socker med elvisp. Ner med äggen ett i taget. Tillsätt mjölk.
5.Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. Rör samman så att det precis blandar sig.
6.Fyll smeten till hälften i formarna.
7.Skiva jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.
8.Lägg på ett lager jordgubbsmos på varje muffin. Häll på cheesecakefyllningen och sedan en klick muffinssmet på varje.
9.Grädda mitt i ugnen tills smeten stannat. Känn med sticka. Cirka 30 minuter för stora muffins, något kortare med små.
Tips: Använd stadiga muffinsformar! Icas amerikanska i storleken medium funkar bra, då blir det ungefär 12 muffins, jag gillar när de inte är alltför stora. Första gången använde jag vanliga formar, och eftersom cheesecakefyllningen är ganska lös så rann allt ut över över hela plåten. =)
Det här lät riktigt gott! Måste provas nå tag, tack!